Lego tuo markkinoille pyörätuolissa olevan hahmon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lego-palikoita on valmistettu yli 80 vuoden ajan. Markkinoilla on nähty erilaisia Lego-rakennelmia ja -hahmoja lääkäreistä ja poliiseista aina merirosvoihin ja astronautteihin. Toistaiseksi esimerkiksi liikuntarajoitteisia ei ole kuitenkaan juurikaan edustettu Legoissa.

Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sillä lelujätti esitteli Lontoon lelumessuilla pyörätuolissa olevaa uutta Lego-hahmoa. Pipoon sonnustautuneen hahmon mukana tulee muovinen avustajakoira.

Hahmo esiteltiin vastauksena viime vuonna aloitettuun #ToyLikeMe-kampanjaan, joka vaati yhtiötä sisältämään liikuntarajoitteisia hahmoja setteihinsä. Kampanja keräsi The Guardian -lehden mukaan yli 20.000 nimeä Change.org -sivulla.

Lego esitteli ensimmäistä pyörätuolihahmoaan jo viime kesänä. Vanhusta esittävä Duplo-hahmon saama kritiikki oli kuitenkin suurilta osin negatiivista. Se ei vastannut monienkaan liikuntarajoitteista esittävää Lego-hahmoa odottaneiden toiveita.