Parisuhdeterapeutti: Tällainen riitely merkki tulevasta erosta

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteissa olevat ihmiset riitelevät ja kinastelevat, mkä on täysin normaalia. Osa pariskunnista voi kinastella pienistä asioista pitkin päivää ja osa taas harvemmin, mutta isommin. Elite Daily -sivusto kysyi parisuhdeterapeutilta millainen riiteleminen on normaalia ja millainen on varoitusmerkki suuremmista ongelmista.

Parisuhdeterapeutti Emmalee Bierly kertoi, että riitelemisessä ei ole kyse siitä miten usein pariskunta riitelee. Riitelemisen laadun paljastaa lähinnä se miten vakava riidan aihe on, ja miten suureksi ja pitkäkestoiseksi riita muuttuu.

Bierly tarkensi, että monet paljon kinastelevat pariskunnat pystyvät säilyttämään positiivisen ilmapiirin suhteessaan vaikka heillä olisi sanaharkkaa päivittäin. Isommat ja intensiivisemmät riidat, jotka todella loukkaavat kumpaakin osapuolta, ovat merkki tulevista ongelmasta ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa siintävästä erosta.