Harvinainen näky videolle – valasparvi jahtasi haita!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Haita pidetään yleensä yhtenä maailman tehokkaimmista ja eniten pelkoa herättävistä petoeläinlajeista. Luonnossa nähdään kuitenkin toisinaan tapauksia, joissa saalistajista tulee itse saalistettuja.

Australian Sydneyn rannikon tuntumassa kuvatulla videolla nähdään, kuinka pikkumiekkavalaiden lauma jahtaa niitä huomattavasti pienempää haita. Hai yrittää paeta, mutta lopulta yksi valaista tarttuu siihen kiinni valtavilla leuoillaan.

Videon kuvasi paikallinen Bruno Kataoka UAV-kopterin kameralla. Mies tuntee olonsa erittäin onnekkaaksi, sillä hän onnistui taltioimaan kameralle erittäin harvinaisen näyn.

– National Geographic -luontolehden tekijät odottelisivat kuukausien ajan kuvatakseen vastaavan tilanteen. Me vain satuimme olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Bruno kuvailee Sydneyn 7 News -uutiskanavalle.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat