Venäjä julkaisi kuvan aselastista – kuva olikin videopelistä!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän Iso-Britannian suurlähetystö on saanut kyseenalaista julkisuutta jaettuaan videopelistä peräisin olevan kuvan Syyrian sisällissotaa käsitelleessä twiitissä. Twitter-viestissä Syyrian Aleppon lähellä olevien ääriliikkeen edustajien kerrotaan vastaanottaen rekkalasteittain kemiallisia ammuksia.

Twiitin liitteenä oli kuva kolmesta, jokseenkin epätavallisen näköisestä rekasta. Otos on tosiasiassa ruudunkaappaus vuonna 2003 julkaistusta Command & Conquer: Generals -reaaliaikastrategiapelistä. Kuvaan on sittemmin lisätty teksti, jonka mukaan otos on mukana twiitissä esimerkkitarkoituksissa eikä varsinaisesti liity tapaukseen.

Tapaus keräsi arvatenkin runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa ja etenkin pelaajien keskuudessa. Se synnytti kokonaisen Twitter-meemin, jossa käyttäjät lisäsivät terrorismia ja sotaa käsitteleviin twiitteihinsä ruudunkaappauksia eri videopeleistä.