UAV-kopteri ilmestyi keskiaikatapahtumaan – pudotettiin keihäällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän Lipetskissä järjestettiin toukokuun alkupuolella kansainvälinen historian elävöittämisen festivaali Rusborg. Tapahtumassa ihmiset pukeutuivat keskiaikaistyylisiin vaatteisiin ja rekvisiittaan luodakseen uudelleen historiallisia taistelutilateita.

Youtubessa julkaistun videon perusteella yksi tapahtuman osallistujista halusi toden teolla pitää huolen festivaalien autenttisen keskiaikaisen ilmapiirin säilymisestä. UAV-kopterin taltioimalla videolla Rusborg-tapahtumaa kuvataan ylhäältä päin, kunnes jokin osuu laitteeseen ja tiputtaa sen alas.

Hidastetusta kuvasta käy ilmi, että asialla oli yksi tapahtuman osallistujista. Kypärään sonnustautunut mies heittää lennokkia keihäällääm, tehden täysosuman.

Rusborgin järjestäjä Pavel Semyonov kertoo Rossiyskaya Gazeta -lehdelle keihään kärjen olleen pehmeä, eikä se rikkonut maahan tippunutta UAV-kopteria. Lisäksi keihään heittänyt mies on vapaaehtoisesti hyvittänyt lennokin omistajalle aiheuttamansa vahingot.