Kodin uusi sisustuselementti – muumioitunut banaani kehyksiin

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalastajat ja metsästäjät saattavat välillä haluta säilöä saaliitaan ja pitää eläinten päitä täytettynä esillä esimerkiksi metsästysmökeillään. Kalamiehet voivat kuivattaa kalansa lautaan kiinni ja ripustaa seinälleen, mutta nyt samanlaisen taulun pystyy myös vegaani tekemään esimerkiksi banaanista.

Kalataulun banaaniversio syntyy MakeZine-sivuston mukaan muumioimalla banaanin. Banaani täytyy ensin kypsyttää loppuun saakka. Kun banaani on täysin musta, se asetetaan laatikon sisälle ruokasoodapedille. Banaani tulee myös peittää ruokasoodalla. Kuivunut banaani tulee putsata ruokasoodasta viikon kuluttua ja säilöä samalla tavalla uudella ruokasoodalla peitellen. Putsaamista ja ruokasoodan vaihtamista tulee jatkaa viikon välein kuuden kuukauden ajan.

Puolen vuoden kuluttua banaani on muumioitunut. Putsaa se tarkasti ruokasoodasta vaikkapa hammasharjaa apuna käyttäen. Tämän jälkeen suihkuta banaaniin lakkaa saadaksesi siihen kiiltävän pinnan. Viimeiseksi kiinnitä muumioitunut ja mustalta nahalta näyttävä banaani puulautaan kiinni ja ripusta erikoinen sisustuselementti seinälle.