Näistä kehon osista tullut ihmisille tarpeettomia

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Evoluutio ja teknologian kehittyminen ovat aiheuttaneet sen, että jopa ihmisen oma kehitys on mennyt siihen suuntaan, että tietyt ruumiinosat ovat nykyään ihmisille tarpeettomia. Lääkäri Andrew Rochford kertoi Daily Mail -lehdelle mitä kehon osia tai toimintoja ilman ihmiset voisivat nykyään elää.

Ensimmäisten joukossa lääkäri luettelee, että miesten nännit ovat tarpeettomat. Tämän lisäksi korvan lehdet ja korvan takana olevat lihakset ovat nykyään turhat. Korvan takana olevat lihakset ovat aiemmin liikuttaneet korvaa taakse sen vuoksi, että ihmiset kuulisivat paremmin jos heidän takanaan lähestyisi vihollinen.

Umpilisäke on aiemmin käsitellyt vaikeasti sulavia kasveja, joita ihmiset ovat syöneet. Kukaan ei enää syö sellaista ravintoa, minkä vuoksi umpilisäkkeestä on tullut tarpeeton. Nielurisat ovat ihmisille myös turhat, minkä moni on voinutkin jo päätellä sillä niin moni käy ne jatkuvien tulehdusten vuoksi poistamassa.

Ihon kananlihalle meneminen on myös Rochfordin mukaan nykyään tarpeeton toiminto. Se on aiemmin auttanut ihmisiä näyttämään suuremmalta ja pelotellut vihollisia, mutta nykyään iho menee kananlihalle pelon sijaan yleensä kylmästä ilmasta tai jännityksestä johtuen.