Porno tekee ihmisistä uskonnollisempia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aikuisviihdettä pahana asiana pitävät nostavat yleensä esille siihen liittyviä eettisiä, moraalisia ja siveellisiä kysymyksiä ja puutteita. Nyt on kuitenkin saatu yllättävää tutkimustulosta siitä, että aikuisviihteen katsominen tekisi itseasiassa ihmisistä uskonnollisempia.

Mirror-lehti kertoo Oklahoman yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, johon kerättiin kuuden vuoden ajalta tietoja yli 1.300 aikuiselta. Tutkimuksen pohjalta saatiin melko yllättävää tietoa aikuisviihdettä kuluttavista ihmisistä. Aikuisviihdettä säännöllisesti katsovien huomattiin tulevan uskonnollisemmiksi kuin henkilöiden, jotka eivät katsoneet aikuisviihdettä.

Yli kerran viikossa aikuisviihdettä katsovat henkilöt alkoivat kiinnostumaan enemmän jumalasta ja uskonnosta. He rukoilivat enemmän ja heillä oli vähemmän epäluuloja uskontoihin liittyen. Tutkimuksessa ei saatu selvää syytä uskonnollisuuden ja aikuisviihteen katsomisen väliseen yhteyteen, mutta tutkijat uskovat sen liittyvän aikuisviihteen katsomisen aiheuttamaan syyllisyydentuntoon.