Kirkas meteoriitti tallentui videolle – yö muuttui päiväksi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Isokokoinen tulipallo ilmaantui Yhdysvaltojen Uuden-Englannin taivaalle tiistaina 17. toukokuuta. Taivaankappaleesta kirjattiin ainakin 200 havaintoa Yhdysvaltojen ja Kanadan itärannikolla.

Näystä taltioidut videot levisivät nopeasti verkossa. Joissain osissa Uutta-Englantia tulipallon kirkkaus valaisi hetkellisesti koko yötaivaan. Silminnäkijöiden mukaan ilmiön myötä kuultiin myös kovaääninen räjähdys.

American Meteor Societyn mukaan kyseessä oli erittäin kirkas meteoriitti. Tulipallo-termiä käytetään, kun tähdenlennon kirkkaus ylittää -4,4 magnitudin, eli Venuksen kirkkauden.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat