Lehmänkelloille vaaditaan kieltoa: ”Ärsyttävät eläimiä!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saksalaiset eläinaktivistit vaativat lehmänkellojen kieltämistä. Aktivistien mukaan kellot ovat julmia ja kellojen kilkatus ärsyttää, suututtaa ja stressaa eläimiä. Eläinaktivistien mielestä GPS-panta olisi huomattavasti parempi ja nykyaikaisempi vaihtoehto lehmille.

Kotieläinten kasvattajien mielestä eläinaktivistit ovat menneet liian pitkälle. Lehmien kasvattajat ovat puolustaneet lehmäkelloja, sillä kellojen äänen perusteella he tietävät missä lauma milloinkin liikkuu. Kasvattajat eivät ole halukkaita hankkimaan GPS-jäljittimiä, sillä kellot hoitavat tehtävänsä hyvin.

Sveitsiläisessä yliopistossa teetetyn tutkimuksen mukaan lehmien käytös muuttuu silloin, kun ne joutuvat pitämään kelloa. Daily Mail -lehden mukaan eläinaktivistit ovat vedonneet vaatimuksissaan kyseiseen tutkimukseen. Aktivistien vaatimukset ovat aiheuttaneet kiivasta keskustelua, mutta ainakaan toistaiseksi lehmäkelloja ei tulla kieltämään.