Korvanappi tulkkaa puheen reaaliajassa – kielimuuri historiaan!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset sattavat kokea ulkomailla välillä erilaisia vaikeuksia sen vuoksi, että he eivät puhu samaa kieltä kantaväestön kanssa. Moni pyrkiikin opettelemaan muutaman perusasian vieraalla kielellä osatakseen esimerkiksi kysyä neuvoa tai pyytää apua hädän hetkellä.

Nyt Waverly Labs -niminen yritys on keksinyt laitteen, jonka avulla ihminen pystyy kommunikoimaan vierasta kieltä puhuvan henkilön kanssa. Kaksi ihmistä pystyy keskustelemaan Pilot -nimisen keksinnön avulla eri kielillä kuullessaan toisen puheen kuitenkin haluamallaan kielellä reaaliajassa korvanapista.

Kummankin tulee laittaa korvaansa pieni Pilot -niminen korvanappi, joka kääntää toisen henkilön puhuman kielen suoraan toiselle kielelle. Pilot toimii yhdessä puhelimeen ladattavan sovelluksen kanssa, ja laite tulee The Next Web -sivuston mukaan pareittain myyntiin tänä syksynä.