Maailman pisin pizza Napolissa – 1,86 kilometriä syötävää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Italia on pizzan ja pastan luvattu maa, minkä vuoksi onkin täysin perusteltua, minkä vuoksi juuri Napolissa tehtiin Guinnessin ennätystenkirjaan yltänyt maailmanennätys pisimmän pizzan suhteen. Sadat pizzakokit saapuivat Napoliin tekemään yhdessä maailman suurinta Margherita-pizzaa.

Noin 250 kokkia ympäri Italiaa saapui Napoliin valmistamaan maailman pisintä Margherita-pizzaa. Pizzaan tarvittiin hurja määrä raaka-aineita, ja sen tekemiseen menikin yhteensä 2.000 kiloa jauhoja, 1.600 kiloa tomaatteja, 2.000 kiloa mozzarella-juustoa, 30 kiloa basilikaa, 200 litraa öljyä ja 1.500 litraa vettä.

Aineksista kokit saivat aikaan lähes kahden kilometrin mittaisen pizzan. Margheritan lopullinen pituus oli 1,86 kilometriä, mikä oli uusi maailmanennätys. Iso pizza lahjoitettiin mittaamisen ja kuvaamisen jälkeen köyhimmälle väestölle nautittavaksi.