MTV: Nelosoluet viimein ruokakauppaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on keskusteltu vuosikausia alkoholilainsäädännön järkeistämisestä erityisesti ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien osalta. Vahvoja oluita ja viinejä on toivottu ruokakauppoihin, että Suomi ottaisi viimein askeleen eurooppalaiseen suuntaan. Nyt MTV uutisoi, että oluiden kohdalla toiveet ovat ehkä toteutumassa.

MTV kertoo, että hallituspuolueet ovat päässeet sopuun siitä, että alkoholijuomien nykyistä 4,7 prosentin rajoitusta nostetaan mahdollisesti 5,5 prosenttiin ja valmistustapaan liittyvät rajoitukset poistetaan.

Muutoksille on tullut vastustusta erityisesti Keskustan leiristä. Puolueen eduskuntaryhmä käsittelee asiaa torstaina, ja hallituksen esitys on määrä saada valmiiksi ennen juhannusta.

Ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja on ollut Keskustalle vaikea asia jo pitkään, sillä Stara paljasti viime vuonna Keskustan suunnitelmat keskioluen poistamisesta ruokakaupoista ja siirtämisestä ainoastaan Alkon valikoimiin. Mikäli nyt käsittelyssä olevat muutokset toteutuvat, ovat ne käytännössä päinvastaiset Keskustan aikaisempiin suunnitelmiin nähden.