Oulun poliisi julkaisi karun kuvan: ”Ymmärrystä ei tekijöille”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset saivat taannoin lukea uutisista kuinka vandaalit olivat tehneet tuhojaan Pyhäjoella Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla muun muassa polttamalla poliisiauton. Nyt Oulun poliisi on julkaissut Facebookissa muistokirjoituksen Maijalle 221.

– Asiakkaat pitivät takaosassa meteliä ja potkivatkin välillä ovea sisältäpäin. Välillä käytiin huollossa ja korjuullakin. Mukavasti meni ura lupsakkaassa porukassa. Kun ikää tuli, tuli ryppyjäkin. Takaoveen potkittiin ulkopuolelle lommo ja käytiin liukkaalla tiellä ojanpohjalla ja ”ryppyjä” tuli kylkeenkin. Pitihän ne elämisen merkit näkyä, nimimerkki Sinivalkoisen auton vänkäri kirjoittaa Facebookissa.

Yhteiselon loppu koitti kuitenkin yllättäen 28. huhtikuuta.

– Paikalla olleilla poliiseilla oli ollut kova työ taltuttaa ydinvoimalatyömaan lähistöllä orastavaa mellakkaa ja siinä yhteydessä jotkut olivat vääryydellä ja viekkaudella päässeet sytyttämään ”meidän Maijan” sisältä palamaan. Vaikka palo saatiin nopeasti sammutettua, teki tuli sisäosissa sen verran tuhojaan, että poliisiauton työura oli siinä. Viimeinen kesä täällä Jokilaaksoissa jäi siis ajamatta ja kokematta.

Kuten moni muukin, myös poliisi ihmettelee vandaalien tekemisiä, sillä poliisiauton polttamisen hyödyt kansalaisaktivismille ovat melko kaukaa haettuja.

– Kovasti ihmettelen mitä ideologiaa palvelee syyttömän poliisiauton tuhoaminen – ymmärrystä ei tekijöille täältä vanhan Oulun läänin reunamilta riitä eikä tule herumaan. Lämmöllä vanhaa sotaratsua muistelee työkavereittensa kanssa.