Tulevaisuuden juomatölkit ruokkivat mereneläviä roskaamisen sijaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mereen joutuu mielettömiä määriä jätteitä ja muovia päivittäin. Kun eräs pienpanimo näki kuvan kilpikonnasta, jonka selkäpanssariin takertunut tölkkipakkauksen muovi oli puristanut panssarista kahdeksikon mallisen, he tiesivät nyt olevan korkea aika toimia.

We Believers on julkaissut YouTube-kanavalleen videon uudesta Saltwater Brewery -yrityksen kanssa tehdystä keksinnöstä. Videolla esitellään uusia mereen hajoavia ja syötäviä tölkkipakkauksia, jotka siis muovijätteen ja eläinten vahingoittamisen sijaan ruokkisivat meressä asuvia eläinlajeja.

Floridalainen Saltwater Brewery -pienpanimo on tehnyt syöntikelpoisesta tölkkipakkauksesta prototyypin ja laittanut sen tuotantoon. Panimo toivoo, että isommat yritykset ottaisivat heistä joskus mallia ja tekisivät samoin, että meressä asuvat eläimet eivät enää vahingoittuisi tölkkipakkauksista heitetyn muovin vuoksi.