Mies leikki harmaakarhun kanssa – uskomaton materiaali videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Karhuekspertti Casey Anderson on kuvannut GoPro-kamerallaan suloisen videon, jossa hän pyörittelee nuorta harmaakarhua ja leikkii sen kanssa. Nuoresta iästään huolimatta Bella-niminen harmaakarhu voisi olla halutessaan jo tappava ja aiheuttaa miehelle todella vakavia vammoja.

Videolla Anderson leikkii pelottomasti nuoren Bellan kanssa ja rapsuttelee tätä tassujen pohjista. Mies pystyy leikkimään tällä tavalla Bellan kanssa, koska karhu on pelastettu poikasena. Aikuisena pelastettujen karhujen kanssa lähietäisyydelle asteleminen ei kuitenkaan tulisi kuuloonkaan.

Bella on orpo harmaakarhu, joka elää Montana Grizzly Encounter -nimisellä suojelualueella, jossa on suurimmaksi osaksi vain harmaakarhuja. Alueella asuvat harmaakarhut on Huffington Post -sivuston mukaan pelastettu ihmisiltä, jotka ovat pitäneet niitä vankeina sellaisissa oloissa, joista karhut eivät enää koskaan voisi toipua palatakseen vapaina luontoon. Tämän vuoksi ne tuodaankin suojelualueelle asumaan.