Sokeus ei kissaa häiritse – nauttii elämästä kuten muutkin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien esimerkkien myötä on saatu huomata, että eläimet ovat todella hyviä sopeutumaan. Ne sopeutuvat nopeasti omaan elinympäristöönsä ja myös siihen, jos ne vammautumisen myötä menettävät jonkin aistin tai raajan.

Videolla nähdään hellyttävä tilanne, jossa sokeana syntynyt kissa haluaa leikkiä omistajansa Alexander Speweikin kanssa noutoleikkiä. Rey-niminen kissa oli alkanut eräänä päivänä leikkimään yksinään lelulla, jonka se oli lopulta tuonut miehelle. Kun mies oli heittänyt lelun hän oli huomannut, että Rey osaa noutaa sen.

Ilman näkökykyäänkin Rey noutaa taitavasti ja kuulee heti mihin kohtaan lattialla esine putoaa. Rey hyökkää esineen kimppuun, ottaa sen suuhunsa ja tuo aina takaisin omistajalle. Kissa on vasta kahdeksan kuukautta, mutta se on oppinut jo liikkumaan miehen asunnossa ja muistaa jopa huonekalujen korkeudetkin niin hyvin, että se uskaltaa hyppiä niiden päälle.