Googlen kännykkä koostuu irrotettavista moduleista – kuin LEGO-palikoita

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Googlen uutuuspuhelinta ei päivitetä omaan käyttöön sopivaksi ainoastaan ladattavien sovellusten avulla. Project Ara -älypuhelimen tapauksessa myös laitteen fyysisiä ominaisuuksia voi muuttaa irrotettavien moduulien avulla.

Google paljasti I/O-tapahtumassa Project Ara -puhelimen saapuvan markkinoille ensi vuoden puolella. Laite koostuu moduuleista, joita voi irrottaa ja liittää puhelimeen hieman Lego-palikoiden tapaan. Näin ollen omaan puhelimeen voisi lisätä uusia ominaisuuksia, kuten kameran, kuulokkeet, radion ja jopa glukoosimittarin.

Forbes-uutistoimiston mukaan Googlen Project Aran kehityspartnereina ovat muun muassa Panasonic, Samsung, Toshiba, iHealth ja Sony Picures. Laitetta aletaan toimittamaan ohjelmistokehittäjille vielä tämä vuoden aikana.