Ilmapalloja taivaalla – Valkoinen talo suljettiin välittömästi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalaisartisti Nenan kasarihitissä 99 Lufballons taivaalla leijuvat ilmapallot johtavat vahingossa maailmanlaajuiseen ydinsotaan. Yhdysvalloissa nähtiin viikonloppuna sen sijaan tilanne, jossa karanneet ilmapallot johtivat presidentin virka-asunnon sulkemiseen.

Valkoinen talo oli sunnuntaina suljettuna hetkellisesti turvallisuusuhan vuoksi. MSNBC twiittasi aiheesta, ja kertoi sulkemisen syyn olevan toistaiseksi tuntematon.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin kanava jakoi uuden twiitin aiheesta. Twitter-viestin mukaan tilanne oli ohi, ja Valkoisen talon sulkeminen johtui rakennuksen pihalle leijailleista ilmapalloista. Presidentti Obama oli tapaushetkellä virkamatkalla Vietnamissa.

Vain paria päivää aikaisemmin Valkoinen talo oli hetkellisesti suljettuna todellisen turvallisuusuhan vuoksi. Tuolloin aseistautunut mies lähestyi presidentin virka-asuntoa, eikä suostunut laskemaan asettaan. Salaisen palvelun agentin ampuma mies toimitettiin kriittisessä tilassa sairaalaan.