Googlea epäillään veronkierrosta – Pariisin toimisto ratsattiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskan viranomaiset ovat ratsanneet teknologiajätti Googlen Pariisin päämajan. Monikansallista yhtiötä epäillään verovelvollisuuksien laiminlyönnistä Ranskassa. Ranska aloitti Googleen kohdistuvat tutkinnat vuoden 2015 kesäkuussa.

Ratsia on osa Ranskan veroviranomaisten veronkierron ja rahanpesun vastaisia toimia. Operaatio suoritettiin Googlen Pariisin toimistoon tiistaina 24. toukokuuta. Reuters-uutistoimiston mukaan Ranska vaatii Googlelta 1,6 miljoonan edestä maksamattomia verotuloja.

Google on kertonut tiedotteessaan noudattavansa Ranskan lakeja ja tekevänsä yhteistyötä maan viranomaisten kanssa. Yhtiö on herättänyt kohua veronkierron vuoksi myös aikaisemmin, ja myöntyi alkuvuodesta korvaamaan 170 miljoonan euron edestä maksamattomia veroja Iso-Britanniassa.