Rion olympialaisiin valtava määrä kondomeja – syy paljastui!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilian Rio De Janeirossa elokuussa vietettäviin olympialaisiin on tilattu yli 450.000 kondomia. Urheilijoille toimitettavien ehkäisyvälineiden määrä on jopa kolminkertainen verrattuna Lontoossa vuonna 2012 järjestettyihin Olympialaisiin.

100.000 kappaletta jaettavista ehkäisyvälineistä tulee olemaan naisia varten suunniteltuja kondomeja. Kilpailujen aikana urheilijoille tullaan jakamaan myös 175.000 pussillista liukuvoidetta.

450.000 ehkäisyvälinettä vastaa noin 42 kondomia yhtä urheilijaa kohti. Kondomeja jaetaan Metro-lehden mukaan Olympiakylässä sijaitsevalla klinikalla ja automaateissa.

Jaettavien ehkäisyvälineiden suuren määrän uskotaan johtuvan Zika-viruksen leviämisestä Brasiliassa. Tauti leviää paitsi hyttysten mukana, myös seksin välityksellä. Zika-viruksen epäillään aiheuttavan sikiöiden kehityshäiriötä ja Guillan-Barren tautia.