Ylipainoisen mallin kuva oli liikaa Facebookille: ”Saa voimaan pahoin”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Facebook ja Instagram ovat kaksi suurinta sosiaalista mediaa, jonne mainostajat ovat suuntaamassa markkinointibudjettiaan yhä enemmän. Nyt Facebook on saanut aikaan melkoisen metelin kieltäessään mainoksen, jossa esiintyy pluskokoinen malli.

Facebookin kieltämässä mainoskuvassa esiintyi tunnettu plus-kokoinen malli Tess Holliday, jolla oli yllään bikinit. Kuvan poistamisen lisäksi ihmisiä on pöyristyttänyt ylläpidon antamat syyt siihen, minkä vuoksi kuva otettiin alas sivustolta.

Revelist-sivuston mukaan Facebook oli poistanut kuvan, koska siinä näkyi ylimääräistä vatsarasvaa, liian tiukat vaatteet ja se esitteli epäterveellistä terveydentilaa ja isoa vartaloa epäviehättävällä tavalla. Ylläpidon puolesta vastannut Jenny kertoi mainoksen saavan katsojat myös voimaan pahoin.

Kuvan poistamisesta ja varsinkin siihen johtaneista syistä syntyi suuri julkinen keskustelu, minkä seurauksena Facebook salli kuvan julkaisun uudelleen. Ylläpito myös pahoitteli tapahtunutta ja kertoi sen olevan yksi virheistä, jollaisia heillä välillä tapahtuu tarkistettavien mainoskuvien paljouden vuoksi.