Uber ja Toyota aloittavat yhteistyön

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kyytipalvelu Uber on ryhtynyt yhteistyöhön maailman suurimpiin lukeutuvan autovalmistajan kanssa. Yritys ilmoitti tiistaina aloittavansa strategisen yhtiökumppanuuden japanilaisen Toyotan kanssa. Yhteistyön myötä Uber-kuljettajat voivat liisata ajoneuvon Toyotalta ja maksaa kustannukset suoraan palkastaan.

Toyota tulee sijoittamaan Uberiin Toyota Financial Services Corporationin ja Mirai Creation Investment Limited Partnership -yksikköjensä kautta. The Telegraph -lehden mukaan investoinnin suuruutta ei ole paljastettu.

Tieto yhtiöiden yhteistyöstä tulee vain tunteja sen jälkeen, kun autovalmistaja Volkswagen ja Uberin kilpailija Gett ilmoittivat samankaltaisesta sopimuksesta. General Motors puolestaan sijoitti alkuvuodesta 500 miljoonaa dollaria kyytipalvelu Lyftiin.