Artisti vie Justin Bieberin oikeuteen biisivarkaudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Justin Bieberin kansainväliseksi hitiksi noussut Sorry-hitti on johtanut oikeustoimiin. White Hinterland -taiteilijanimellä esiintyvän muusikon, Casey Dienelin mukaan hitissä on samplattu hänen Ring the Bell -kappalettaan ilman asianmukaista lupaa ja korvausta.

Casey Dienel on nostanut oikeusjutun Bieberiä, tuottaja Skrillexiä ja kappaleen kirjoittajia, Julia Michaelsia sekä Justin Tranteria vastaan. Muusikko vaatii tekijänoikeusrikkomuksesta rahallisia korvauksia ja toivoo Bieberin lopettavan kappaleen esittämisen keikoillaan.

– Olen tehnyt kovasti töitä voidakseni säilyttää itsenäisyyden ja luovan kontrollin musiikkiurallani. Siksi minulle tulikin shokkina kuulla, kuinka työtäni on käytetty hyväksi ilman lupaani, Dienel kertoo Facebookissa.

Casey Dienel ei usko, että kappaleiden samankaltaisuus on yhteensattumaa. Muusikon lakimiesten mukaan kappale oli yksi Rolling Stone -lehden kriitikoiden suosikeista helmikuussa 2014. Justin Bieberin ja Skrillexin edustajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet kannetta.