Rasismikohu mainoksesta – tummaihoinen pestiin koneessa valkoiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuore kiinalainen mainos on herättänyt maailmanlaajuista kohua rasistisen sisältönsä vuoksi. Qiaobi-pesuainetta mainostavalla videolla nainen on pesemässä pyykkiä, kun huoneeseen saapuu maalitahrojen peittämä tummaihoinen mies.

Mies flirttailee naiselle, joka viittoo häntä luokseen. Yhtäkkiä nainen laittaa pyykinpesutabletin miehen suuhun, ja tunkee hänet pesukoneen sisään. Hetken päästä laitteen luukku aukeaa, ja sisältä tulee ulos kiinalainen mies.

– Muutos alkaa Qiaobista, mainoksessa julistetaan.

Räikeän rasistinen mainosvideo on herättänyt laajamittaista kohua sosiaalisessa mediassa. News.com.au-uutissivuston mukaan kyseessä on uusi versio vuosikymmenen takaisesta italialaisesta mainoksesta. Italialaisversiossa asetelma oli toisin päin, ja siinä pyykinpesukone muutti vaaleaihoisen miehen tummaihoiseksi.