156 koe-eläimenä ollutta beaglea vapautettiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosi sitten Beagle Freedom Project julkaisi koskettavan videon, jossa 38 järjestön pelastamaa beaglea päästettiin vapaaksi. Videoitu hetki, jossa koe-eläiminä toimineet koirat pääsivät näkemään ensimmäisen kerran ruohoa, oli niin ilahduttava, että se levisi nopeasti viraaliksi.

Taistelu koe-eläimien käyttämistä vastaan ei kuitenkaan ole vielä ohi. Etenkin beaglerotuisia koiria käytetään monissa laboratorioissa koe-eläiminä, ja esimerkiksi Britanniassa toimii monia laillisia pentufarmeja, jotka tehtailevat beaglen pentuja pelkästään laboratorioelämää varten.

Nyt videolla nähdään jälleen uusi onnistunut pelastusoperaatio, jossa jopa 156 beaglea saatiin pelastettua Intian Bangaloressa sijaitsevasta laboratoriosta. Koirien elämä muuttui yhdessä yössä 16. toukokuuta, kun laboratoriota käskettiin hallituksen toimesta lopettamaan eläimillä testaaminen ja päästämään koirat vapauteen.

Beaglet vapautettiin aluksi aidatulla alueella, jossa ne pääsisivät turvallisesti poistumaan häkeistään. Koirat alkoivat vähitellen luottamaan ympäristöönsä, leikkimään ja innostumaan siitä, että ne eivät olleet tiukasti omissa kopeissaan. Kaikki koirat eivät kuitenkaan uskaltautuneet heti ulos pienestä epämukavasta häkistä, johon ne olivat viiden vuoden aikana tottuneet.