Rikollinen jäi kiinni uhrinsa Facebookissa – Facebook ehdotti kaveriksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

21-vuotias Omar Famuyide -niminen mies oli tehnyt toisen miehen kanssa monia aseellisia ryöstöjä ilman, että he olivat jääneet kiinni. Viimeisimpänä miehet olivat ryöstäneet veitsellä uhaten auton henkilöltä, joka lopulta sai toisen tekijöistä sosiaalisen median avulla kiinni.

Auton ryöstöstä oli ehtinyt kulumaan aikaa muutama kuukausi kun uhri oli nähnyt tekijän Facebookissa. Facebook oli ehdottanut Famuyidea uhrille ystäväksi, jolloin hän oli heti muistanut, että kyseessä on ryöstäjä. Henkilö ei ollut pystynyt unohtamaan tekijän kasvoja kuukausienkaan kuluttua tapahtuneesta, mikä oli tässä tapauksessa hyvä asia, koska sen vuoksi tekijä saatiin viimein kiinni.

Pidätyksen yhteydessä oli käynyt Daily Mail -lehden mukaan ilmi, että tekijä on monien muidenkin vakavien rikosten takana. Mies sai tuomion kaikista Birminghamin alueella tehdyistä rikoksistaan, joiden vuoksi mies sai lopulta 21 vuoden vankeusrangaistuksen.