Näin rankasti elämä eroaa 20 ja 30 -vuotiaana

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Täysi-ikäisyyden tavoittamisen jälkeen alkaa aikuistuminen, nuorena aikuisena itsenäistyminen ja vastuun kantaminen. Moni voi elää samantyylistä elämää 30-vuotiaana kuin 20-vuotiaanakin, mutta yllättävän moni asia tulee silti huomaamattakin muuttumaan.

30-vuotiaana ihmisellä tulee luultavasti olemaan vähemmän ystäviä kuin nuorempana, mutta ystävyyssuhteet ovat syvempiä. Myös seksielämä paranee iän myötä, koska 30-vuotiailla on yleensä enemmän kokemusta seksistä eri ihmisten kanssa kuin nuorilla aikuisilla.

Juhlien jälkeinen olotila yleensä pahenee iän myötä. Nuorena työpäivästä pystyi selviämään lyhyillä yöunilla kosteankin illan jälkeen, mutta vahempana aamut eivät ole enää niin armeliaita. Nuorena keho antaa anteeksi myös muitakin huonoja tapoja kuten roskaruoan syömisen, mutta myöhemmin aineenvaihdunta hidastuu ja rasva alkaa kertymään vartaloon.