SpaceX:n raketti laskeutui avaruudesta merelle

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elon Muskin SpaceX-yhtiön tavoitteena on lähettää avaruusalus Marsiin jo vuonna 2018. Yhtiö testaa parhaillaan Falcon-raketteja, joiden tehtävänä on kuljettaa aluksia ja hyötykuormaa maapallolta avaruuteen.

NASA
NASA

SpaceX:n tuoreella Youtube-videolla päästään seuraamaan Falcon 9 -kantorakentin matkaa avaruudesta takaisin maahan. Raketti laskeutuu nopeutetulla videolla Atlantin valtamerellä olevalle laivaille. Falcon 9 kuljetti maata kiertävälle radalle Thaicom 8 -sateliitin.

Mashable-sivuston mukaan Elon Muskin tavoitteena on, että Falcon 9 -kantoraketit olisivat monikäyttöisiä kertaukäyttöisten sijaan. Tällä tavoin alusten ja hyötykuorman lennättämisessä avaruuteen säästettäisiin huomattavia summia rahaa.