SpaceX:n raketti laskeutui avaruudesta merelle

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elon Muskin SpaceX-yhtiön tavoitteena on lähettää avaruusalus Marsiin jo vuonna 2018. Yhtiö testaa parhaillaan Falcon-raketteja, joiden tehtävänä on kuljettaa aluksia ja hyötykuormaa maapallolta avaruuteen.

NASA
NASA

SpaceX:n tuoreella Youtube-videolla päästään seuraamaan Falcon 9 -kantorakentin matkaa avaruudesta takaisin maahan. Raketti laskeutuu nopeutetulla videolla Atlantin valtamerellä olevalle laivaille. Falcon 9 kuljetti maata kiertävälle radalle Thaicom 8 -sateliitin.

Mashable-sivuston mukaan Elon Muskin tavoitteena on, että Falcon 9 -kantoraketit olisivat monikäyttöisiä kertaukäyttöisten sijaan. Tällä tavoin alusten ja hyötykuorman lennättämisessä avaruuteen säästettäisiin huomattavia summia rahaa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat