Tämä on maailman turvallisin älypuhelin – hintaa yli 14.000 euroa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Israelilainen teknologiayritys Sirin Labs on lanseerannut älypuhelimen, jota on kuvailtu tietoturvallisuudeltaan markkinoiden parhaaksi. Peruskäyttäjien sijaan Solarin-puhelin on suunnattu henkilöille, jotka esimerkiksi työnsä puolesta tallentavat puhelimeensa salaiseksi ja arkaluonteiseksi määriteltyä tietoa.

Android-käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin on varustettu 5,5 tuuman 2K-näytöllä, Snapdragon 810 -prosessorilla, 128 gigan muistilla ja 23,8 megapikselin kameralla. Solarinissa on security switch -ominaisuus, joka takaa erityisturvallisen käytön.

Sirin Labsin mukaan älypuhelin sisältää hienovaraisinta yksityisyystekniikkaa, mitä tiedustelualan ulkopuolella on nähty. Solarin eroaa tavanomaisista älypuhelimista myös korkean hintaluokkansa puolesta. The Verge -sivuston mukaan laitteesta saa pulittaa 16.000 dollaria, eli yli 14.365 euroa.