Tuotteiden nimet vaihdettiin kaloreihin – herkuttelisitko näillä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laihduttaminen ja tavoitepainon ylläpitäminen on yksinkertaista, kunhan kuluttaa enemmän kuin syö. Toki terveellinen ruokavalio ja liikunta edesauttavat hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Aikuinen ihminen tarvitsee päivittäin noin 2.000 – 2.500 kilokaloria.

Calorie Brands -niminen Instagram-käyttäjä on ryhtynyt muokkaamaan suosittujen ruokien kuvia siten, että herkkujen logona on annoksen sisältämä kilokalorimäärä. Esimerkiksi McDonald’sin rankalaisissa on yhteensä 515 kilokaloria, mikä lukee pakkauksen kyljessä pikaruokalan liikemerkin sijaan. Snickers-patukassa on 250 ja vodkapullossa 1.625 kilokaloria.

Ihmiset eivät välttämättä ahtaisi itseään täyteen roskaruokaa ja herkkuja, mikäli pakkauksen nimi olisi oikeasti sen sisältämä kilokalorimäärä. Kaloreita käytetään ilmaisemaan määrää, kuinka paljon energiaa syntyy elimistön polttaessa tiettyjä ruoka-aineita.