Poika pelasti kojootinpennun – suloisin eläinvauva ikinä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kojootit ovat sopeutuneet elämään ihmisasutuksen lähettyvillä ja ne saattavat hyödyntää karjaa ja tähteitä osana ravintoaan. Luonnossa ne saalistavat lähinnä pikkueläimiä ja jyrsijöitä. Nyt eräs poika on pelastanut orvon kojootinpoikasen.

Sutta ulkonäöltään ja väriltään muistuttava kojootti elää Pohjois- ja Keski-Amerikassa. Kojootit kuuluvat koiraeläimiin. Facebookiin on julkaistu video, jolla nähdään kun poika pitää orpoa kojoottipienokaista sylissään ja opettaa sitä ulvomaan. Pörröinen pentu ulvoo sydämensä kyllyydestä.

Preeriasusista ei ole vaaraa ihmisille. Pennut vieroitetaan emostaan kuusiviikkoisena, mutta ne saavuttavat aikuisiän vasta yhdeksän kuukauden iässä. Kojootit voivat elää saman kumppanin kanssa koko elämänsä ajan, joten ne ovat äärimmäisen uskollisia eläimiä.