Kokeneet paljastivat onnellisen parisuhteen salaisuudet

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yli 50-vuotiaat ovat nyt kertoneet, kuinka he ovat pysyneet yhdessä kumppaninsa kanssa vuosikausia. Syyt ovat yksinkertaisia, eikä rakkaus vaadi rakettitiedettä onnistuakseen. Läheisyys, hellyys, arvostaminen sekä tavallinen ja toimiva arki ovat avainasemassa.

Televisiopersoona Jennie Bond kysyi ikäihmisiltä vinkkejä pitkäaikaisiin parisuhteisiin. Vanhat pariskunnat opastivat yhdessäolemisen saloja kertomalla, että rakkaus säilyy kumppania arvostamalla. Ennen vanhaan pariskunnat selvittivät erimielisyydet ilman eroja.

Yksi naisista kertoo, että he huolehtivat kodista ja toisistaan samalla mentaliteetilla ja rakastavat matkustamista. Toinen nostaa hymyilemisen, suutelemisen ja halailemisen tärkeysjärjestyksen kärkipäähän.

– Älkää vain istuko sohvalla hiljaa ja tuijottako televisiota. Jutelkaa keskenänne. Menkää ulos ja nauttikaa toisistanne, tervaskangot neuvovat.

Huumorintaju vie pitkälle. Kotitöistä ei ole järkevää kinastella, sillä rakkauden arvo on suurempi kuin lattialla kierivien pölypallojen. Pariskuntien kannattaa arvostaa omaa kotia yhtä paljon ja nähdä sen eteen vaivaa yhdessä. Se on yhteinen turvapaikka, jossa nautitaan kuppi kahvia, keskustellaan ja kuunnellaan toisen kuulumisia kasvotusten ainakin kerran päivässä.

Video kertoo kauniin esimerkin siitä, mitä avioliitto parhaimmillaan on. Se on tasapainoista kumppanuutta ja onnellisuutta. Se on käsi kädessä kävelemistä ja vierekkäin nukkumista. Nuoret parit saattavat sortua liian suuriin odotuksiin, kun normaalisti onni on juuri niitä pieniä asioita. Videolla esiintyvät pariskunnat muistuttavat myös elämään kuuluvasta romantiikasta ja ihanista nautinnoista. Onnelliset parit ovat myös parhaimpia ystäviä.