Orlandon ampuja lähetteli peniskuvia homojen treffisovelluksessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Omar Mateenin nimi on jäänyt historiankirjoihin äskettäin tapahtuneen Orlandon yökerhoammuskelun takia. Mies hyökkäsi aseistautuneena seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettuun yökerhoon tappaen 43 ihmistä. Hän käytti aktiivisesti homoseksuaaleille tarkoitettuja deittisovelluksia.

Julkisuuteen on nyt noussut lisätietoa Yhdysvaltojen tuhoisimman yökerhoammuskelun toteuttaneesta tekijästä, 29-vuotiaasta Omar Mateenista. Silmittömän joukkomurhan tehnyt mies on tuoreimpien tietojen mukaan hakannut entistä tyttöystäväänsä ja etsinyt seuraa homoille tarkoitetuista treffipalveluista.

Hän oli lähetellyt miehille kuvia peniksestään. Lisäksi monet kertovat nähneensä Mateen asiakkaana orlandolaisella homoklubilla moneen otteeseen ennen kohtalokasta iltaa, TMZ uutisoi.

American Psychological Association teki taannoin laajan tutkimuksen, jonka mukaan homokammosta kärsivät miehet ovat eniten taipuvaisia homoseksuaalisuuteen. Miehet saattavat kärsiä homouteen liittyvistä negatiivisista tunteista esimerkiksi silloin, jos he pelkäävät itse leimaantuvansa homoksi. Tämä yleensä kielii myös heidän omasta seksuaalisesta epävarmuudestaan ja syyllisyyden tunteestaan. Mateen motiiveja on pidetty uskonnollisina.