Suosta löytyi tuhansia vuosia vanhaa voita – yhä syömäkelpoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten tiedetään valmistaneen voita maidosta jo vuosituhansien ajan. Nyt irlannista on löydetty kimpale muinaista voita, joka painaa peräti 10 kiloa. Voin löysi Jack Conway -niminen paikallinen mies Irlannin County Meathissa sijaitsevasta Emlaghin suosta.

Cavan Countyn museon asiantuntijat arvioivat jättimäisen voikimpaleen olevan noin 2.000 vuotta vanha ja yhä syömäkelpoista. Museon mukaan voi on säilynyt suossa hyvin sen alhaisen lämpötilan, vähäisen happimäärän ja happaman ympäristön ansiosta.

Löydös on siitä harvinainen, ettei voita oltu säilötty minkäänlaiseen astiaan. The Irish Times -lehti kuvailee suosta löydettyä voita kermaisen vaaleaksi meijerituotteeksi, joka haisee voimakkaalle juustolle.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat