Marko kehitti juhannussinapin Napue-ginistä – tässä resepti!

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomen Isostakyröstä peräisin oleva Kyrö Distilleryn valmistama Napue Gin valittiin taannoin maailman parhaaksi, kun siitä tehty Gin & Tonic nousi ammattilaisraadin suosikiksi. Napue käy drinkkien lisäksi myös hieman toisenlaisiin tarkoituksiin, sillä sitä voidaan käyttää ainesosana myös esimerkiksi juhannuksen sinapissa.

Marko esittelee nyt blogissaan juhannussinappinsa reseptin ja tekemisen YouTubessa julkaisemassaan videossa. Ainesosina tarvitaan sinapinsiemeniä, kuohukermaa, hienosokeria, perunajauhoja, omenaviinietikkaa ja Napue Giniä. Valmis tuote kaadetaan astiaan ja säilytetään jääkaapissa. Katso valmistusohjeet oheiselta videolta tai Markon blogista.

Sinappijauhetta 2 dl

Kermaa 2 dl

Sokeria 2 dl

Perunajauhoja 4 tl

Omenaviinietikkaa 1-3 rkl

Napue giniä 1-3 rkl