Kissoille kehiteltiin oma viini Pinot Meow – sisältää kissanminttua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme viime vuonna koirille lanseeratusta omasta oluesta, mutta nyt kissat ovat puolestaan saaneet oman versionsa toisesta ihmisten suosimasta alkoholijuomasta. Apollo Peak -niminen amerikkalaisyhtiö on nimittäin kehitellyt kissoille ikioman viinin.

Punaviininä ja valkoviininä myytävä Pinot Meow on luonnollisesti alkoholitonta, mutta se sisältää kissanminttua. Tämän ansiosta juomalla pitäisi olla päihdyttävä vaikutus kissoille. Kissanmintun lisäksi viini sisältää luonnollisia värejä, kuten vettä, merisuolaa ja juomalle värinsä antavaa luomupunajuurta.

Apollo Peakin perustaja Brandon Zavala kertoo Huffington Post -sivustolle idean alkaneen vitsistä. Miehen liimattua Pinot Meow -etiketin oikeaan viinipulloon hän alkoi pohtimaan, olisiko oikealle kissoille suunnatulle viinille kysyntää. Apollo Peakin kissaviiniä myydään toistaiseksi 4.95 dollarin pulloissa Yhdysvaltojen Coloradon osavaltiossa.

Aivan ainutlaatuinen idea kissaviini ei ole, sillä Japanissa myytiin muutama vuosi sitten Nyan Nyan Nouveau -nimistä samankaltaista tuotetta. Kyseinen viini valmistettiin kuitenkin rypäleistä, jotka saattavat olla haitallisia kissoille. Zavalan mukaan Pinot Meow on sen sijaan paikallisten eläinkääkäreiden hyväksymä tuote.