Taidetta silitysraudalla – uskomatonta mutta totta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva perheenäiti ajattelee pyykkivuorta viikatessaan, että tekstiilien silittämiseen käytetty kodinkone soveltuisi myös näyttävän taiteen tekemiseen. Esittelemme nyt miehen, joka loihtii suurikokoisia taideteoksia kankaiden ja silitysrautojen avulla.

Huffington Post on julkaissut Facebookissa videon, jolla nähdään pikkutarkkoja teoksia seinille tekevä taiteilija nimeltään Benjamin Shine. Mies käyttää materiaalinaan tyllikankaita ja teokset valmistuvat tavallisen silitysraudan avulla. Kankaiden muodostamat tekstuurit luovat valon ja varjojen avulla tunnistettavia muotoja.

Lontoossa taidealaa opiskellut Benjamin Shine on työskennellyt muotimaailmassa sekä suurten yhtiöiden palveluksessa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja, kuten Red Dot Design Awardin, The Enterprising Young Brit Awardin sekä The Courcoisier Future 500 Art & Design Awardin. Lisäksi hän on tehnyt muotokuvia kuuluisista henkilöistä.