Suutelemisella on merkittäviä terveysvaikutuksia: ”Pidentää elinikää!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikään vedä vertoja huulia puuduttavalle suutelusessiolle. Lukuisten tutkimusten valossa voidaan väittää, että ahkerasti suutelevat parit ovat muita onnellisimpia. Nyt William Canen julkaisema teos The Art of Kissing paljastaa, että suutelemisella on merkittäviä terveysvaikutuksia.

Kirja paljastaa myös, että maailman pisin suutelusessio on kestänyt 31 tuntia, 30 minuuttia ja 30 sekuntia. Kielisuudelmaan vaaditaan 34 eri kasvolihasta ja intohimoinen pussaileminen voi kuluttaa jopa kaloreita merkittävästi. Jos parisuhteessa on hellyyttä, heruu sen myötä usein myös seksiä.

Suutelemisen tiedetään nostattavan kiihotuksen tilaa ja sen aiheuttama hyvä olo kannustaa jokaista kehon sopukkaa virittäytyneeseen tilaan. Myös sillä on vaikutusta, kuinka pari suutelee toisiaan. Ensisuudelma ja pusutyyli määrittelee usein koko suhteen laadun ja keston pitkällä tähtäimellä – jos suut sopivat yhteen, kestää onni yleensä kauemmin. Lisäksi hyvät suutelijat saavat keskenään tutkimusten mukaan terveempää jälkikasvua.

Suuteleminen poistaa stressiä ja nostaa mielihyvähormonien tasoa. Pussaileminen voi vaikuttaa jopa ihmisen kokonaisterveydenkuvaan positiivisesti, ja aktiiviset suutelijat elävät onnellisempana ja pidempään. Näkymätön kemia on mystinen seikka, joka kuitenkin vaikuttaa suutelunautintoihin oleellisesti. Huulet tötterölle ja suuteloimaan.