Ilmarummutuksesta tuli trendilaji – leviää kuntoilumuotona nopeasti

Fitness Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Los Angelesissa on alkanut jälleen kerran uudenlainen kuntoilubuumi, kun kaupungin rytmitajuiset treenaajat ovat ryhtyneet soittamaan ilmarumpuja. Kuntoilun apuna käytetään rumpupalikoita, ja harrastajat panevat kaikkensa peliin musiikin tahdissa.

Ilmarumpalit ovat vallanneet losangelesilaiset liikuntasalit. Uusi liikuntamuoto vahvistaa sydämen toimintaa ja verenkiertoelimistöä. Lisäksi se kasvattaa kestävyyttä ja hapenottokykyä. Ilmarumpalit yhdistelevät liikesarjoissa joogaa ja pilatesta.

Ilmarumpaleiden tärkein elementti on rytmi, jonka tahdissa liikunnasta tulee samaan aikaan hauskaa ja tehokasta. Insider on julkaissut lajin esittelyvideon Facebookissa. Harrastusmuoto muistuttaa tuhansia vuosia vanhaa intialaista daandya-tanssia.