Sotaelokuvien klassikko U-96 saa jatkoa minisarjana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa nimellä Sukellusvene U-96 -nimellä julkaistu sotaelokuva Das Boot kertoi saksalaisen sukellusveneen miehistön tarinan toisessa maailmansodassa. Saksassa alun perin vuonna 1981 viisituntisena sarjana ja muualla yli kaksituntisena elokuvana julkaistu sotaklassikko on nyt saamassa jatkoa.

Das Bootin jatko-osa tullaan toteuttamaan Sky-kanavalla esitettävän kahdeksanjaksoisen minisarjan muodossa. Variety-lehden mukaan Bavaria Film -yhtiön tuottaman sarjan tapahtumat jatkavat suoraan siitä, mihin alkuperäinen tarina loppui.

Alkuperäinen Das Boot on tunnettu erityisesti siitä, että siinä toisen maailmansodan tapahtumia esitettiin saksalaisten näkökulmasta. Näin tullaan tekemään myös tarinan jatko-osassa.

– Sodanvastaisien tarinoiden kertominen on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Sodan ja terrorin uhka ovat läsnä kaikkialla, kuvailee Bavaria Filmin toimitusjohtaja Christian Franckenstein lehdistötiedotteessa.