Äidin nopeat refleksit pelastivat lapsen kidnappaukselta

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Lapsia kidnapataan ympäri maailmaa jatkuvasti monistakin eri syistä. Kidnappaaja voi iskeä esimerkiksi silloin kun lapsi kulkee yksin koulumatkaansa tai ajautuu ruuhkaisessa paikassa hieman kauemmaksi vanhemmistaan. Eräs kidnappaaja yritti kuitenkin viedä lapsen suoraan äidin vierestä kirkkaassa päivänvalossa.

Kaliforniassa erään liikkeen valvontakameraan tallentui 1. heinäkuuta selkäpiitä karmiva tilanne, kun henkilö yritti kaapata lapsen suoraan äidin vierestä. Valvontakameran nauhalta nähdään miten äiti astuu liikkeeseen sisälle pienen lapsen ja sylivauvan kanssa. Äiti astuu parin metrin päähän ovesta kun lapsi jää oven viereen.

Ennen kuin äiti ehtii tehdä mitään liikkeen ovi avautuu ja aikuisen käsi kaappaa lapsen oven vierestä mukaansa. Äidin nopeat refleksit onnistuivat kuitenkin saamaan lapsen takaisin. Videon julkaissut liikkeen omistaja Miguel Macias vahvisti, että kyseessä oli lapsen kidnappausyritys.