Bill Gates lahjoittaa köyhille 100 000 kanaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon jo vuosikymmeniä lukeutunut Microsoft-miljardööri Bill Gates on viime vuosina antanut valtavasti rahaa hyväntekeväisyyteen ja muun muassa uusien ihmiskuntaa parantavien keksintöjen kehittämiseen. Nyt hän aikoo lahjoittaa 100.000 kanaa köyhille.

CNN uutisoi Bill Gatesin tuoreesta hankkeesta, jonka mukaan miljardööri aikoo lahjoittaa 100.000 kanaa Afrikan köyhimpiin maihin. Miehen mukaan kanojen ylläpito on helppoa ja edullista. Kanojen kasvattaminen ja myyminen voi auttaa perheitä ulos köyhyydestä, mikäli niiden kasvattamisen pitää pienimuotoisena.

Mies kertoo esimerkkinä, että 40 kanaa omistava farmari voi tienata vuodessa yli tuhat dollaria. Useiden maiden köyhyysraja on 700 dollaria vuodessa. Lisäksi perheet saavat kananmunista ja kanoista paljon kaivattua ravintoa ja proteiinia ruokavalioihinsa.