Panama-papereista tekeillä ison budjetin Hollywood-elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikaisemmin tänä vuonna mediassa kohistiin tietovuodosta, jossa julkisuuteen tuotiin vaikutusvaltaisten henkilöiden harrastamaa veronkiertoa. Panaan paperit -nimellä julkistettu aineisto paljastaa satojen yritysten, poliitikkojen, valtiopäämiesten ja julkisuuden henkilöiden piilottaneen varojaan veroparatiiseihin.

Nyt maailman suurimmasta tietovuodosta ollaan työstämässä elokuvaa. Jake Bernsteinin tulevaan The Secrecy World -kirjaan perustuvan elokuvan tuottajana toimii Steve Soderberg, joten kyseessä on suuren budjetin elokuvatuotanto. Variety-lehden mukaan mies saattaa myös toimia elokuvan ohjaajana.

Seksiä, valheita ja videonauhaa -elokuvalla maailmanmaineeseen noussut Steve Soderberg tunnetaan tuottoisana ohjaajana. Hän on kerännyt kiitota niin Ocean’s Thirteenin ja Magic Miken kaltaisisilla Hollywood-tuotannoilla, kuin yhteiskunnallisilla elokuvillaan kuten Erin Brockovich ja Traffic.

Panaman papereiden tarina alkoi viime vuonna, kun Saksalainen sanomalehti Süddeutche Zeitung sai haltuunsa miljoonia asiakirjoja panamalaisesta asianajotoimistosta. Vuosilta 1977 – 2016 peräisin olevia asiakirjoja kävi läpi yhteensä lähes 400 toimittajaa eri maista.