Kirjastokissan eropäätös pyörrettiin – saa jatkaa työtään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Teksasin Fort Worthissa sijaitsevassa kirjastossa työskentelevästä Browser-kissasta. Kissaa oltiin irtisanomassa tärkeästä työtehtävästään, mikä raivostutti sekä paikalliset kirjastonkävijät että verkon syvät rivit.

Nyt Forth Worthin kaupunginvaltuusto on sittemmin pyörtänyt päätöksensä Browserin erottamisesta. Paikallisen WFAA-uutiskanavan toimittajan, Lauren Zakalikin mukaan valtuusto on päättänyt kissan saavan sittenkin jäädä kirjastoon.

Kaupunginjohtaja Ron White kertoo Fort Worth Star-Telegra -lehdelle uskovansa Browserin erottamiskampanjan saaneen alkunsa, kun yksi kaupungin työntekijöistä ei saanut pitää omaa lemmikkiään töissä. Työntekijää kiellettiin tuomasta koiraansa kaupungintalolle, ja niinpä hän alkoi vaatimaan ettei myöskään Browser-kissa saisi oleilla kaupungin kirjastossa.

Browser on nauttinut kirjastonkävijöiden ja työntekijöiden suosiosta jo viiden vuoden ajan. Kissa adoptoitiin kirjastoon pentuna, ja se on siitä lähtien toiminut lainaamon maskottina.