Tortillaviltti tekee ihmisestä burriton

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tortillat ovat meksikolaisten lettuja. Maissi- ja venhäjauhoista paistettu leipänen jalostuu moneksi ruoaksi aina täytetyistä tortilloista burritoiksi ja quesadilloiksi. Nyt markkinoille on tullut tortillaviltti.

Tortilla Towel on pyöreä peitto, joka näyttää suurikokoiselta tortillaletulta. Ihminen voi kääriytyä vilttiin herkullisen meksikolaisruoan tapaan tai käyttää sitä esimerkiksi piknikillä alustana. Tortillaviltit ovat tulleet markkinoille vasta äskettäin, mutta ne on jo myyty loppuun.

Espanjaksi tortilla tarkoittaa munakasta, mutta kansainvälisesti tunnettuna leipä on meksikolaisen ruokavalion perusta. Maissitortilloja tarjoillaan Väli-Amerikassa lähes jokaisen ruokailun yhteydessä. Suomessa tortillat ovat suosittuja viikonloppuruokia.