No nyt on aamupalalla kokoa – ei rasvakammoiselle!

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiseen aamupalaan kuuluu perinteisesti voileipää, puuroa, jugurttia ja marjoja tai hedelmiä. Klassisessa englantilaisessa aamiaisessa on aina kananmunaa ja paistettua pekonia. Netissä leviää nyt kuva jättiläismäisestä aamupalasatsista.

The FOOD Bible on julkaissut sivuillaan kuvan, jossa on aamupalaa kokonaiselle komppanialle valmistava nainen. Pannulla tirisee samaan aikaan noin 30 kananmunaa, pari kiloa pekonia, kymmeniä makkaroita ja tomaatteja. Satsista riittää energiaa useamman henkilön aamuun.

Yhdysvalloissa tarjoillaan hotelleissa yleensä mannermainen aamiainen, joka on periaatteessa kahvia, pullaa ja marmeladia. Perinteiseen amerikkalaisaamiaiseen kuuluu kuitenkin pekonin ja munien lisäksi muroja, pannukakkuja sekä maapähkinävoilla vuorattua paahtoleipää. Aamiainen vaikuttaa koko päivän energiatasoon myönteisesti.