Miehen korviahivelevä soittonäyte – hang-soittimen ääni saa huokaamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksalaisen PANArt Hangbau -yhtiön kehittelemä hang-soitin on teräksestä valmistettu instrumentti. Muusikko Sam Maher antaa mielenkiintoisen instrumentin soittonäytteen nettivideolla, joka on lähtenyt leviämään viraalina muun muassa Facebookissa.

ViralMega-sivusto on julkaissut videon, jolla kuullaan erikoisen hang-soittimen äänimaailmaa. Instrumenttia takova mies luo heleästi soivaa musiikkia, joka toistuu rytmikkäästi keikkapaikkana toimivan asematunnelin seinistä. Videon katsojat ovat innostuneet soittimen soundista, sillä kyseessä on varsin uniikkia ääntä tarjoileva kapistus.

Hangia soitetaan käsillä rytmisoittimien tavoin. Valitettavasti UFO-alusta ulkonäöltään muistuttavan soittimen tuotanto on lopetettu kolmisen vuotta sitten. Yhtiö keskittyy nykyisin samankaltaisten Gubal-soittimien valmistamiseen.