Lasillinen punaviiniä iltaisin auttaa laihtumisessa

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Punaviinin hyvät terveysvaikutukset eivät tule enää kenellekään yllätyksenä, sillä lukuisat tutkimukset ovat todenneet viinin maltillisesti käytettynä terveelliseksi. Nyt jälleen yksi tutkimus on vahvistanut, että punaviinin nauttiminen auttaa laihduttamisessa.

Washington State University selvitti taannoin miten juuri ennen nukkumaanmenoa nautittu punaviini vaikuttaa kehoon yön aikana. Tulokset osoittivat, että viinin nauttiminen ja laihtuminen olivat yhteydessä toisiinsa.

Punaviinissä olevan ainesosan havaittiin nimittäin edesauttavan niin sanotun valkoisen rasvan muuttumisessa helpommin kuntoilulla poltettavaksi rasvaksi. Liian suurina määrinä nautittuna punaviini ei ole hyväksi myöskään laihduttajille, sillä sen sisältämä alkoholi aiheuttaa suurina määrinä ylipainoa ja muita terveysongelmia.

Huhtikuussa 2016 englantilaisen King’s College London -yliopiston professori Tim Spector kertoi uskovansa, että avain tehokkaaseen painonpudotukseen piilee oikeanlaisessa ruokavaliossa, johon kuuluvat osaksi muun muassa juustot, suklaa, pähkinät ja punaviini. Spectorin mukaan Välimeren ruokavalio on ihanteellinen, koska siihen kuuluu paljon hyviä rasvoja pähkinöiden, oliiviöljyn ja juustojen muodossa. Sen lisäksi ruokavaliota noudattavat nauttivat punaviinistä ja herkuttelevat maitotuotteilla ja suklaalla.