Mustapäät pois kotikonstein – tehoaine löytyy ruokakomerosta!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nenän alueeseen ilmestyvien mustapäiden poistamiseen on olemassa monia keinoja. Kaupoista pystyy ostamaan erilaisia kuorintaliuskoja ja voiteita, joiden luvataan poistavan mustapäät. Mustapäitä pystyy poistamaan myös kotona tehtävällä kuorinnalla.

Mustapäiden kuorintaan tarvitsee vain liivatejauhetta ja maitoa. Teelusikallinen liivatejauhetta sekoitetaan kolmeen teelusikalliseen maitoa. Kun seos on saatu jokseenkin tasaiseksi, se lämmitetään nopeasti mikrossa. Kymmenen sekunnin lämmittämisen jälkeen seos on valmis.

Seoksen kannattaa antaa jäähtyä pieni hetki, mutta se tulee kuitenkin levittää nenän iholle silloin kun se on vielä lämmintä. Kun seos on levittämisen jälkeen jähmettynyt 15 minuuttia, sen pystyy irrottamaan iholta repäisemällä. Mustapäät jäävät jähmettyneeseen liivateseokseen tehokkaasti kiinni, minkä jälkeen hoidettu alue kannattaa vielä desinfioida.